Yhteiset tilat

Lue aihealueestaicon-read-more

Kaikki asukkaat voivat vaikuttaa siihen, että talon yhteiset tilat ja piha pysyvät puhtaina ja rauhallisina. Joka päivä jokainen voi tehdä pieniä hyviä tekoja yhteisen asuinympäristön puolesta. Vaikka niin, ettei tuo sadekelillä turhaan rapaa käytäville jalkineissaan.

Ja pienistä teoista ekotehokkuuskin lähtee. Esimerkiksi siitä, että käyttää vettä vain sen verran kuin tarvitsee. Jo kaupassa käydessäkin kukin meistä voi miettiä, kuinka turhaa jätettä voisi vähentää. Samalla talon omaa jätelaskua saa pienennettyä.

Ovet, porrashuoneet ja kellarikäytävät

Huolehdithan aina, että ulko-ovi sulkeutuu jäljessäsi. Esimerkiksi roskat tai lumi ovenraossa voivat estää oven sulkeutumisen ja avoimet ovet vetävät helposti puoleensa asiattomia kulkijoita. Oven väliin asetetut kapulat tai muut esineet voivat vahingoittaa ovia, karmeja ja saranoita. Jos huomaat vikoja ovissa tai muualla yhteisissä tiloissa, ota yhteyttä huoltoyhtiöön.

Kellareiden palo-ovet on pidettävä aina suljettuina. Palomääräykset kieltävät myös lastenvaunujen ja muiden tavaroiden säilyttämisen porrashuoneissa, kellarikäytävillä ja autokatoksissa. Yhteisen turvallisuuden vuoksi myös mopojen ja muiden moottoriajoneuvojen sekä palavien nesteiden, kaasujen ja räjähdysaineiden säilytys on kielletty talon kaikissa tiloissa. Mikäli kellarikäytävillä tai porrashuoneissa on sinne kuulumatonta tavaraa, kiinteistönomistajalla on oikeus tyhjennyttää tilat ilman erillistä ilmoitusta.

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Muistutuksen lähettäessäsi hyväksyt, että sähköpostiosoitteesi tallennetaan Kojamo Oyj:n tietokantaan. Osoitetta käytetään ainoastaan sähköpostimuistutusten lähettämiseen. Lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa saat täältä.