Lumo tuntee kaupunkikodit ja tietää mikä niissä toimii. Lue ja viihdy!

mausteinen kesäkeitto
Sesongin parhaat

Värikäs kesäkeitto kesäpöytään – nappaa resepti talteen

Lue koko juttu icon-read-more

Lämmin kesäkeitto ilahduttaa raikkailla väreillään kesäpöydän äärellä istujat. Sen itämaiset maut haastavat perinteisen suomalaisen kesäkeiton.

Ainekset:

200 g täysjyvänuudeleitavärikäs kesäkeitto resepti

3 cm:n pala inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

2 tähtianista

2 rkl tummaa sokeria

1 ¼ litraa kasvislientä

3 nippuporkkanaa

2 nippua sipulia

2 valkoista naurista

pala kaalia

herneitä

1 limetin mehu

1 punainen chili

1 rkl thai-kalakastiketta

1 rkl soijaa

tuoretta korianteria, minttua ja basilikaa

1.

Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemeen hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä tähtianikset ja sokeri. Suikaloi kasvikset ja lisää ne liemeen.

2.

Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää limettimehu, viipaloitu chili, kalakastike ja soija. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

3.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa ne annoskulhojen pohjalle. Kauho päälle keitto ja lisää pinnalle reilusti tuoreita yrttejä.

Värikkään kesäkeiton juju on kirkas, mausteinen liemi, jonka maun voi halutessaan pyöristää kookosmaidolla.

Takaisin ylös

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Muistutuksen lähettäessäsi hyväksyt, että sähköpostiosoitteesi tallennetaan Kojamo Oyj:n tietokantaan. Osoitetta käytetään ainoastaan sähköpostimuistutusten lähettämiseen. Lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä VVO-konsernissa saat täältä.