Sesongin parhaat

Kesälounas kulhoon: broileria ja vihreitä vehnänjyviä

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Trendikkäisiin kulhoruokiin voi käyttää lähes mitä aineksia vain. Kun edellispäivän grilliherkut saavat kaverikseen edullisia kauden kasviksia, kukkaro kiittää eikä hävikkiruokaa synny.

Kypsää broileria

200 g vihreitä vehnän jyviä eli freekehiä

1 rkl vihreää harissatahnaa

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl jauhettua juustokuminaa

parsakaalia

avokadoa

kirsikkatomaatteja

kevätsipulia

salaattia

1

Keitä freekehiä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sekoita harissatahna, öljy ja juustokumina tasaiseksi ja mausta freekeh-seoksella. Anna jäähtyä. Paloittele parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia.

2

Valuta. Halkaise 1–2 avokadoa, poista kivet ja lusikoi sisukset leikkuulaudalle. Viipaloi avokado. Pilko tomaatit ja kevätsipulit. Hienonna salaatti.

3

Nosta salaatti tarjoilukulhojen pohjalle. Pilko broileri ja nostele loppujen ainesten kanssa kulhoon. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta kastike ja pirskota salaattiainesten päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.