Lumo tuntee kaupunkikodit ja tietää mikä niissä toimii. Lue ja viihdy!

Chiltryffeleillä potkua loppusyksyyn
Sesongin parhaat

Chilitryffeleillä potkua loppusyksyyn – kokeile!

Lue koko juttu icon-read-more
Piristy kupillisella kuumaa juomaa.
Sesongin parhaat

3 x kuppi kuumaa

Lue koko juttu icon-read-more
Omenagalette resepti
Sesongin parhaat

Omenagalettessa maistuu syksyn sato – ota resepti talteen

Lue koko juttu icon-read-more
mausteinen kesäkeitto
Sesongin parhaat

Värikäs kesäkeitto kesäpöytään – nappaa resepti talteen

Lue koko juttu icon-read-more
kesän alkoholittomat juomat
Sesongin parhaat

Pirskahtelevat ja alkoholittomat juomat kesän juhliin – poimi parhaat vinkit

Lue koko juttu icon-read-more
nokkosen kerääminen
Sesongin parhaat

Näin keräät ravinteikkaat nokkoset talteen

Lue koko juttu icon-read-more
 • Sesongin parhaat

  Kesälukemista ja lomapuuhaa

  Teksti Otavamedia OMA
 • Kaupunkiviljely

  Ulrika Flodin Furås ja Mattias Gustafsson neuvovat, miten rakennat unelmiesi kaupunkipuutarhan parvekkeelle tai terassille ja nautit oman sadon antimista.

 • Villiyrtit

  Hyvinvointia löytyy aivan kotikulmilta, muistuttavat kirjan kirjoittaneet Helsinki Wildfoodsin yrttifriidut. Älä tallo onnesi ohi!

 • Pellavasydän ja käpykranssi

  Lähiluonto on materiaalien runsaudensarvi, josta löytyvät tarvikkeet joka vuodenaikaan sopiviin koristeisiin. Tiina Rinne opastaa miten.

icon-arrow-left
 • Ikkunanpesu
  Sesongin parhaat

  Ikkunat puhtaiksi – viisi vinkkiä

  Teksti Susanna Haanpää Kuvat Roope Permanto
 • Ryhdy ikkunanpesurupeamaan pilvisenä päivänä, sillä auringonpaisteessa pesuvesi kuivuu lasiin ja jättää siihen ikävän kalvon. Pesu kannattaa ajoittaa pahimman siitepölykauden jälkeen, eli loppukeväälle. Jos ikkunoissa on sälekaihtimet, imuroi tai pyyhi ne nihkeällä liinalla ja nosta yläasentoon ikkunanpesun ajaksi.

 • Perinteiselle tyylille uskollinen pesijä valitsee välineikseen sangon, vettä, muutaman tipan astianpesu­ainetta, ikkunanpesimen, ikkuna­lastan ja pari kuivausliinaa. Toisella liinalla kuivataan lasta jokaisen vedon jälkeen, toisella pyyhkäistään vesipisarat ikkunanpuitteista ja -laudasta. Pesuvesi kannattaa vaihtaa melko tiheästi puhtaaseen.

 • Vanha kikka on lisätä pesuveteen tilkka etikkaa, jotta ikkunapinnoista tulisi erityisen kirkkaat. Toinen niksi on käyttää rutistettua sanomalehteä ikkunapintojen kuivaamiseen pesun päätteeksi. Puuhaan sopii vain pinnoittamaton sanomalehtipaperi. Sanomalehtikäsittelyn jälkeen ikkunanpuitteet ja -laudat on syytä pyyhkäistä nihkeällä liinalla, jottei niihin jää painomustetta.

 • Pienille ikkunaruuduille, joita ei mahdu kuivaamaan lastalla, kannattaa kokeilla suihkutettavia ikkunanpesuaineita. Ainetta sumutetaan tasaisesti puhdistettavaan pintaan ja kuivataan nukkaamattomalla liinalla heti perään.

 • Mittavassa ikkunanpesu-­urakassa avuksi voi ottaa ikkunapesurin, joka koostuu kahdesta osasta: erillisestä pesuainepullosta, josta suihkautetaan pesuaine ikkunan pintaan ja jonka sienellä ikkuna pyyhitään. Toinen osa on akkutoiminen imuri, joka imee veden ja lian pois lasin pinnasta. Höyrypesurinkin voi valjastaa ikkunanpesuun, kunhan siihen hankkii erillisen ikkunasuuttimen. Sen kuivainosa on syytä pyyhkäistä liinalla jokaisen vedon jälkeen siistin lopputuloksen varmistamiseksi.

icon-arrow-left
Jälkiruoka ananas pannacotta
Sesongin parhaat

Pääsiäisen lumoavat herkut

Lue koko juttu icon-read-more
Huonekasvien keväthuolto
Sesongin parhaat

Huonekasvien keväthuolto – viisi vinkkiä

Lue koko juttu icon-read-more
1 2
Takaisin ylös

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Muistutuksen lähettäessäsi hyväksyt, että sähköpostiosoitteesi tallennetaan Kojamo Oyj:n tietokantaan. Osoitetta käytetään ainoastaan sähköpostimuistutusten lähettämiseen. Lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä VVO-konsernissa saat täältä.