Lumo tuntee kaupunkikodit ja tietää mikä niissä toimii. Lue ja viihdy!

 • 5 vinkkiä – trendivärit kotiin
  Ideat ja inspiraatio

  5 vinkkiä – näin löydät trendivärit kotiin

  Teksti Paula Ristimäki Kuvat Roope Permanto
 • Vaatemuoti. Muoti on aina sisustus- ja design-maailmoja edellä. Kannattaakin katsella, mitä muotilehdet ja vaatekaupat nyt tarjoavat, poimia sieltä mieleiset sävyt ja soveltaa niitä myös kodin sisustukseen.

  Tänä syksynä saa värivalinnoissa saa olla ripaus röyhkeyttä. Syksyisin käytetään paljon maanläheisiä, murrettuja sävyjä, mutta niissäkin on eroja. Kokeile vahvasti vaaleaa tai hyvin tummaa murrettua vihreää, tai sitten murrettua sinipunaista. Nämä sävyt toimivat myös kauniisti yhdessä harmaan kanssa.

 • Mennyt maailma. Moni asia vuosikymmenien takaa tekee aika ajoin paluun. Tämä pätee myös väreihin. Käännä katse taaksepäin, katso mitä sävyjä vanhempien ja isovanhempien sukupolvi on suosinut ja löydä sieltä myös omat suosikkisi.

 • Some. Inspiraatiota värien valintaan kannattaa etsiä myös sosiaalisesta mediasta. Tällä hetkellä näyttäisi, että sisustustrendin aallonharjalla pitkään keinuneet harmaa ja valkoinen ovat menettämässä otettaan ja aiempaa rohkeammat sävyt ovat astumassa vaaleiden sävyjen tilalle. Sosiaalinen media on muun muassa auttanut eteläeurooppalaisten ja välimerellisten värien rantautumista Pohjois-Eurooppaan.

 • Matkat. Lomamatkoilla mieli lepää ja monia asioita katselee toisin silmin kuin arkena. Ime vaikutteita matkakohteesi väreistä: luonnon sävyistä, taiteesta, ihmisten pukeutumisesta ja tuo niistä kotiisi ne sävyt, joista saat rauhaa ja hyvää mieltä.

 • Pienet kokeilut. Kun kotia piristetään väreillä, ei aina tarvitse maalata isoja pintoja tai kaikkea kerralla. On järkevää aloittaa pienillä kokeiluilla: maalata vaikka yksi seinä tai yksi ovi. Jo tämä riittää usein piristämään sisustusta.

  Hyödynnä Lumo-kotien asukkaiden maksuton maalietu!

 • Vinkit Lumo-kotien asukkaille antoi tanskalainen trendianalyytikko Nina Bruun.

   

icon-arrow-left
Sisustustoimittajan syysvinkit kotiin
Ideat ja inspiraatio

Sisustustoimittajan syysvinkit kotiin

Lue koko juttu icon-read-more
Kuuma keitto tuo lämpöä syksyyn
Ideat ja inspiraatio

Kuuma keitto tuo lämpöä syksyyn

Lue koko juttu icon-read-more
Ledit palamaan!
Kierrätys & Energiansäästö

Lumo vinkkaa – Ledit palamaan!

Lue koko juttu icon-read-more
 • 3 x hyvinvointia kirjasta

  Teksti Otavamedia OMA Kuvat Kustantajat
 • Palaudu ja vahvistu

  Ehditkö palautua arjen kiireistä? Kaisa Jaakkolan kirja opettaa palautumisen taitoja, jotka vähentävät väsymystä ja vahvistavat jaksamista arjessa.

 • Aivovoimaa

  Parasta herkkua aivoille on pistää tossua toisen eteen, sanoo kirjan kirjoittanut ylilääkäri ja konsultoiva psykiatri Anders Hansen. Jos haluat lisätä stressinsietokykyäsi ja älyäsi, ala liikkua!

 • Anna hetki itsellesi

  Viiden minuutin tietoisuustehtäviä, joiden avulla kirja rohkaisee tarkastelemaan omaa elämääsi ja tavoitteitasi tietoisesti ja ne hyväksyen.

   

icon-arrow-left
1 2 3 18
Takaisin ylös

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Muistutuksen lähettäessäsi hyväksyt, että sähköpostiosoitteesi tallennetaan Kojamo Oyj:n tietokantaan. Osoitetta käytetään ainoastaan sähköpostimuistutusten lähettämiseen. Lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä VVO-konsernissa saat täältä.