Glögikausi on täällä
Ideoita koteihin

Glögikausi on täällä

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Lämmin mausteinen glögi kuuluu jouluun ja joulunodotukseen. Jo pelkkä tuoksu saa joulumielen heräämään. Pistä mehu ja mausteet porisemaan!

Tarvitset

  • 3 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 7 dl vettä
  • 10 neilikkaa
  • 1 kanelitanko tai 4 tähtianista
  • ½ tl kardemummaa
  • (pieni pala tuoretta inkivääriä)
  • fariinisokeria tai vaahaterasiirappia maun mukaan

Lisäksi

  • rusinoita
  • kuorittuja manteleita tai mantelilastuja

Saat glögiin uudenlaista makua kun korvaat osan mustaherukkamehusta karpalomehulla.

Ohje

  • Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kanelitanko, neilikat ja kardemumma sekä halutessasi hiukan tuoretta inkivääriä.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia.
  • Siivilöi mausteet pois. Lisää mehu ja kuumenna. Mausta makusi mukaan fariinisokerilla tai vaahterasiirapilla.
  • Tarjoa rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Vinkki:  Jos olet puolukan ystävä, voit käyttää glöginteossa myös puolukkamehua.

Glögit kuvattu Järvenpään uudessa Lumo-talossa, Sibeliuksenkatu 27. Tutustu asuntoon täällä.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.