Lumo tuntee kaupunkikodit ja tietää mikä niissä toimii. Lue ja viihdy!

Glögikausi on täällä

Lämmin mausteinen glögi kuuluu jouluun ja joulunodotukseen. Jo pelkkä tuoksu saa joulumielen heräämään. Pistä mehu ja mausteet porisemaan!

Tarvitset

  • 3 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 7 dl vettä
  • 10 neilikkaa
  • 1 kanelitanko tai 4 tähtianista
  • ½ tl kardemummaa
  • (pieni pala tuoretta inkivääriä)
  • fariinisokeria tai vaahaterasiirappia maun mukaan

Lisäksi

  • rusinoita
  • kuorittuja manteleita tai mantelilastuja

Saat glögiin uudenlaista makua kun korvaat osan mustaherukkamehusta karpalomehulla.

Ohje

  • Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kanelitanko, neilikat ja kardemumma sekä halutessasi hiukan tuoretta inkivääriä.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia.
  • Siivilöi mausteet pois. Lisää mehu ja kuumenna. Mausta makusi mukaan fariinisokerilla tai vaahterasiirapilla.
  • Tarjoa rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Vinkki:  Jos olet puolukan ystävä, voit käyttää glöginteossa myös puolukkamehua.

Glögit kuvattu Järvenpään uudessa Lumo-talossa, Sibeliuksenkatu 27. Tutustu asuntoon täällä.

Takaisin ylös

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Muistutuksen lähettäessäsi hyväksyt, että sähköpostiosoitteesi tallennetaan Kojamo Oyj:n tietokantaan. Osoitetta käytetään ainoastaan sähköpostimuistutusten lähettämiseen. Lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa saat täältä.