Glögikausi on täällä

Lämmin mausteinen glögi kuuluu jouluun ja joulunodotukseen. Jo pelkkä tuoksu saa joulumielen heräämään. Pistä mehu ja mausteet porisemaan!

Tarvitset

  • 3 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 7 dl vettä
  • 10 neilikkaa
  • 1 kanelitanko tai 4 tähtianista
  • ½ tl kardemummaa
  • (pieni pala tuoretta inkivääriä)
  • fariinisokeria tai vaahaterasiirappia maun mukaan

Lisäksi

  • rusinoita
  • kuorittuja manteleita tai mantelilastuja

Saat glögiin uudenlaista makua kun korvaat osan mustaherukkamehusta karpalomehulla.

Ohje

  • Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kanelitanko, neilikat ja kardemumma sekä halutessasi hiukan tuoretta inkivääriä.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia.
  • Siivilöi mausteet pois. Lisää mehu ja kuumenna. Mausta makusi mukaan fariinisokerilla tai vaahterasiirapilla.
  • Tarjoa rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Vinkki:  Jos olet puolukan ystävä, voit käyttää glöginteossa myös puolukkamehua.

Glögit kuvattu Järvenpään uudessa Lumo-talossa, Sibeliuksenkatu 27. Tutustu asuntoon täällä.

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.